Spring til indhold

Bonava

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bonava AB
Virksomhedsinformation
SelskabsformAktiebolag (Aktieselskab)
NASDAQ OMXBONAV B
BrancheEjendomsøkonomi Rediger på Wikidata
Grundlagt2016 Rediger på Wikidata
HovedsædeStockholm, Sverige Sverige
NøglepersonerPeter Wallin, direktør
Slogan"Vi skaber hjem og nabolag."
Regnskab
Omsætning13 mia. kroner SEK (2023)
Organisation
Antal ansatte
1 300 (2023)
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporatesse/556928-0380 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Bonava er en boligudvikler i Europa. Med sine 1.300 ansatte udvikler Bonava boliger i Tyskland, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. Indtil videre har virksomheden bygget cirka 40.000 hjem og rapporterede en nettoomsætning på cirka 13 milliarder SEK i 2023. Bonavas aktier og grønne obligationer er noteret på Nasdaq Stockholm.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Bonava har sin oprindelse inden for NCC og forretningsområdet NCC Housing. Virksomhedens historik inden for bolig- og samfundsbyggeri går tilbage til 1930'erne. Gennem egen boligudvikling og erhvervelse af virksomheder har Bonava i årtier gradvist opbygget en omfattende erfaring og ekspertise inden for boligudvikling.

Som led i koncernens strategiske gennemgang i 2021 blev det besluttet at afvikle den danske aktivitet. I løbet af 2023 solgte Bonava sin virksomhed i Norge, som nu drives under navnet Nåbo, og afsluttede salget af sin virksomhed i Sankt Petersborg, hvilket afsluttede al aktivitet i Rusland.

Bonava i Danmark[redigér | rediger kildetekst]

I Danmark har Bonava bygget lejligheds- og rækkehusprojekter i mange år, heriblandt Krøyers Plads på Christianshavn, som i 2015 fik MIPIM-prisen for verdens bedste boligbyggeri[1], og Byhusene på Islands Brygge, der er en moderne fortolkning af Kartoffelrækkerne. Byhusene ligger i Havnevigen og modtog i 2017 Københavns Kommunes præmiering for 'Gode og Smukke Bygninger' opført i 2015 og 2016[2]. Havnevigen er en ny bydel udviklet af Bonava og rummer Københavns første vig.

I 2015 blev Bonava udnævnt til årets største vækstkomet målt på omsætning af Børsen[3]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]